Kaura-siemenkakko on terveellisestä suomalaisesta kaurasta makunsa saava mainoa arkileipä. Rouhean makunsa se saa pellavan- ja auringonkukansiemenistä, jotka tuntuvat hyviltä niin makunystyröille kuin vatsassakin. Kaura-siemenkakko on erinomainen proteiinin sekä hyvien rasvojen lähde.
Ainekset: vesi hiivaleipävehnäjauho, täysjyväkaura, auringonkukan- ja pellavansiemen (kauraa ja siemeniä 31% leivontaan käytettyjen jauhojen määrästä), hiiva ja suola.
Moniviljaleipä/flerkornsbröd
LISÄAINEETON/
UTAN TILLSATSÄMNEN
LAKTOOSITON/ LAKTOSFRI
PAINO/VIKT: 370g
Pakkaus lajitellaan pahvi- ja kartonkijätteeseen.
RAVINTOSISÄLTÖ / NÄRINGSDEKLARATION | 100G | 40G* |
---|---|---|
ENERGIAA / ENERGI | 1007,5 KJ (239,9 KCAL) | 403 KJ (96 KCAL) |
RASVAA / FETT | 3,6 G | 1,4 G |
JOSTA TYYDYTTYNEITÄ RASVAHAPPOJA | 0,4 G | 0,1 G |
VARAV MÄTTADE FETTSYROR | 0,4 G | 0,1 G |
HIILIHYDRAATTEJA / KOLHYDRATER | 41,6 G | 16,6 G |
JOSTA SOKEREITA / VARAV SOCKERARTER | 0,4 G | 0,1 G |
JOSTA LAKTOOSIA / VARAV LAKTOS | 0,0 G | 0,0 G |
PROTEIINIA / PROTEIN | 9,8 G | 3,9 G |
SUOLA / SALT | 1,1 G | 0,4 G |
RAVINTOKUITUA / KOSTFIBER | 3,8 G | 1,5 G |
*PALA / SKIVA
* Leivän hiilijalanjälki elintarvikkeista on pieni, vain n. 1kg CO2 / kg.
Katso lisää: Leipätiedotus ry, vastuullinen leipä ja Luonnonvarakeskus, ruoka ja ravitsemus.