Reilun kokoinen junttasämpylä on rapeakuorinen vehnäsämpylä, joka on saanut nimensä perinteisen satakuntalaisen junttapullan eli pullapitkon mukaan. Juntalla tarkoitetaan vaaleita jauhoja eli ns. nisujauhoja. Elintason noustessa voitiin vaaleita jauhoja alkaa käyttämään myös leipätaikinassa. Nyt tämä vanha Satakuntalainen herkku on arkiruokaa monen pöydässä.
AINEKSET: vesi, hiivaleipävehnäjauho, täysjyväohrajauho, hiiva ja suola.
INGREDIENSER: vatten, jästbrödsvetemjöl, Fullkornsmjöl av korn, jäst och salt.
MONIVILJALEIPÄ / FLERKORNSBRÖD
SÄILÖNTÄ- JA LISÄAINEETON /
FRI FRÅN KONSERVERINGSMEDEL OCH TILLSATSÄMNEN
LAKTOOSITON / LAKTOSFRI
PAINO / VIKT: 3×100 g = 300 g
SÄILYVYYS / HÅLLBARHET: 3 PÄIVÄÄ / DAGAR
PARASTA ENNEN: MERKINTÄ PUSSINSULKIJASSA
BÄST FÖRE -DATERING: SE FÖRPACKNINGENS ÅTERSLUTARE
Pakkaus lajitellaan pahvi- ja kartonkijätteeseen.
Ravintosisältö / NÄRINGSDEKLARATION | 100G | 50G* |
---|---|---|
ENERGIAA / ENERGI | 829 KJ (198 KCAL) | 416 KJ (99 KCAL) |
RASVAA/ FETT | 1,5 G | 0,8 G |
JOSTA TYYDYTTYNEITÄ RASVAHAPPOJA | 0,3 G | 0,2 G |
VARAV MÄTTADE FETTSYROR | 0,3 G | 0,2 G |
HIILIHYDRAATTEJA / KOLHYDRATER | 35,6 G | 17,8 G |
JOSTA SOKEREITA / VARAV SOCKERARTER | 0,6 G | 0,3 G |
JOSTA LAKTOOSIA / VARAV LAKTOS | 0,0 G | 0,0 G |
PROTEIINIA / PROTEIN | 8,2 G | 4,1 G |
SUOLA / SALT | 1,1 G | 0,6 G |
RAVINTOKUITUA / KOSTFIBER | 3,5 G | 1,8 G |
*PALA / SKIVA
* Leivän hiilijalanjälki elintarvikkeista on pieni, vain n. 1kg CO2 / kg.
Katso lisää: Leipätiedotus ry, vastuullinen leipä ja Luonnonvarakeskus, ruoka ja ravitsemus.